Leskovac Vesti

Prijem za buduće vojnike

Zamenik gradonačelnika Dragan Jovanović, priredio je danas prijem za učenike koji će od naredne školske godine krenuti u Srednju stručnu vojnu školu i Vojnu gimnaziju, kao i za kadete koji su upisali Vojnu akademiju i Medicinski fakultet VMA. Prijemu su takođe prisustvovali načelnik Jablaničkog okruga Božidar Stojiljković, predsednik opštine Medveđa dr Nebojša Arsić, Pukovnik Nenad Marković i Major Dragan Milić.

Leskovac – Za upis u Srednju stručnu vojnu školu, Vojnu gimnaziju, na Vojnu akademiju i Medicinski fakultet VMA ove godine bilo je puno zainteresovanih mladih iz Leskovca ali i iz drugih opština našeg okruga. Sa teritorije Jablaničkog upravnog okruga prijavilo se ukupno 108 kandidata, a primljeno je njih 14. Po troje njih pohađaće Srednju stručnu vojnu školu i Vojnu gimnaziju, petoro njih primljeno je na Vojnu akademiju, a još troje na Medicinski fakultet VMA. Na Medicinskom fakultetu VMA upisala se i učenica iz Medveđe, Jelena Stevanović koja je ostvarila najbolje rezultate na prijemnom ispitu.

Prijem vojska 02

– Grad Leskovac ima odličnu saradnju sa Vojskom Srbije, a trudimo se i da pružimo adekvatnu podršku mladima koji odluče da se obrazuju za rad pri vojsci, kao što to radimo sa svim ostalim uspešnim i talentovanim đacima i studentima kroz stipendije i nagrade. Školujući se u vojnim školama i akademijama oni neće steći samo formalno obrazovanje nego i usvojiti vrednosti zbog kojih će izrasti u kvalitetne i časne ljude, kazao je zamenik gradonačelnika Dragan Jovanović, koji je svim učenicima i kadetima poželeo puno uspeha u daljem školovanju.

Prijem vojska 01

Kao glavni razlog za upis u vojne škole i na Vojnu akademiju, budući učenici i kadeti istakli su brojne pogodnosti školovanja i sigurno zaposlenje.