Jablanički okrug Jug Srbije Lebane Vesti

Prikupljan novac za pomoć porodici Trajković sa Kosova

Pravoslavno udruženje „Samo sloga Srbina spasava“ sa sedištem u Lebanu osnovano je u februaru 2018.godine. Oko 50 članova, mahom omladine, udružilo se kako bi doprineli očuvanju srpske tradicije, kulture, istorije, identiteta, negovanju naše pravoslavne vere.

U ovim vremenima kada se u društvu favorizuju neke druge vrednosti lepo je videti ove mlade i plemenite ljude kako žele da svojim humanitarnim akcijama doprinesu boljitku svima nama. Ovo udruženje za nekoliko meseci postojanja organizovalo je niz humanitarnih akcija, o čemu smo redovno pisali, a gde je prikupljan novac za one kojima je najpotrebniji.

Ovi mladi momci pre desetak dana boravili su na Kosovu i Metohiji gde su svoju prvu akciju posvećenu ugroženom narodu koji tamo živi zaokružili posetom naših manastira i naroda i konkretno, posetom sedmočlane porodice Trajković iz Sušice kod Gračanice, kojoj su uručili pomoć pomoć.

Tada su ovi humani momci naglasili da će ovoj porodici još pomagati i svoje obećanje su ispunili. Sinoć su u okviru Teodora festa na samom ulazu u koncertni prostor postavili kutiju u kojoj je savko mogao da priloži koliko  je u mogućnosti.

„Sinoć smo sakupili 17.000 dinara. Veoma smo zadovoljni i zahvalni svima koji su priložili novac. Zahvljajujemo se i kancelariji za mlade i organizatorima Teodora festa, što su nam omogućili da postavimo kutiju i da prikupljamo novac“ ističe predstavnik udruženja Radovan Cvetković.

Cvetković dodaje da svi koji žele da pomognu ovoj porodici to mogu učiniti uplatom sredstava na žiro račun koji je otvoren kod Komercijalne banke broj 205-254191-32.

Svakako ovde nećemo stati, i dalje ćemo organizovati različite humanitarne akcije a sve sa ciljem da pomognemo Srbima, očuvamo našu veru, idetitet, kulturu, tradiciju i istoriju ističu u Pravoslavnom udruženju Samo sloga Srbina spasava.