Jablanički okrug Jug Srbije Lebane Medveđa Vesti

Primena digitalnih učila u nastavi

Društvo učitelja opština Lebane i Medveđa danas je u školi „Vuk Karažić“ organizovalo dva seminara za učitelje i nastavnike na temu digitalnih užbenika i medjupredmetnu korelaciju u nastavu i učenju. Seminaru su prisustvovali učitelji iz Lebana i Medveđe, a gosti seminara bili su prosvetni radnici iz Kosovske Kamenice.
Cilj ovog seminara je unapređivanje i osavremenjavanje nastave primenom interaktivnih digitalnih učila u nastavnom procesu. Ovo je veoma važan proces sobzirom da živimo u eri digitalizacije te je upoznavanje nastavnika sa raznovrsnim mogućnostima realizacije nastave uz primenu digitalnih učila bitno, kao i podsticanje nastavnika da primenjuju interaktivna učila i na taj način unaprede i osavremene nastavni proces, istaknuto je na današnjem seminaru.

  

Dejan Janković, voditelj seminara „Primena interaktivnih digitalnih udžbenika u nastavi“, koji je inače nastavnik francuskog jezika, rekao je za Info centar juga da su danas u Lebanu da razmene iskustva sa kolegama.
„Danas smo ovde kako bi smo se bavili stručnim usavršavanjem naših kolega, koji takođe rade u nastavi kao i  ja. Živimo u eri digitalizacije koja je sad već uzela velikog maha, 21. vek je tako da moramo da pratimo ono što se dešava u svetu i prilagođavamo se današnjem djaku koji prosto shvataju da je taj ravan ekran koji danas svi posedujemo možda i najbolje nastavno srestvo današnjice.“

  

Ljubinka Bogdanović, predsednica Društva učitelja Lebana i Medveđe, istakla je da su ovakvi seminari veoma bitni i da ih ovo društvo redovno organizuje.
„Danas imamo dva seminara za naše prosvetne randike, seminari su akreditovani i imamo predavače i iz ministarstva prosvete“ kazale je Ljubinka Bogdanović. Ona je dodala da su im gosti današnjeg seminara i kolege iz OŠ „Desanka Maksimović“ iz Kosovske Kamenice sa kojom imaju izvanrednu saradnju. A povod njihovog današnjeg okupljanja, pored seminara, je i godišnjica Društva učitelja Lebana i Medveđe.