Društvo Jug Srbije Vesti

Pripadnici Komande Kopnene vojske obeležili krsnu slavu

Krsnu slavu, Obnovljenje hrama Svetog velikomučenika Georgija – Đurđic, pripadnici Komande Kopnene vojske obeležili su molitveno i liturgijski, prinoseći slavske darove u čast i spomen Svetog velikomučenika Georgija, zaštitnika svih pripadnika Kopnene vojske.

   

Svetom arhijerejskom Liturgijom načalstvovao je Njegovo Preosveštenstvo Episkop niški Gospodin Arsenije uz sasluženje niškog i vojnog sveštenstva. Episkop je u besedi o stradanju Svetog velikomučenika Georgija i mučenju svih onih koji idu za Hristom, naglasio da je srpska hristoljubiva vojska uvek bila časna i da će takva i ostati.

Svi prisutni generali, oficiri, podoficiri i vojnici su pristupili Svetoj čaši Tela i Krvi Hristove, na zdravlje i spasenje srpskog naroda i srpske vojske.

   

Domaćin slave je bio komandant Kopnene vojske general-potpukovnik Milosav Simović, a ovogodišnji slavski kum je bio brigadni general Vladeta Baltić.

   

   

U ime svih pripadnika Kopnene vojske, general-potpukovnik Milosav Simović se zahvalio Njegovom Preosveštenstvu Episkopu niškom gospodinu Arseniju na iskrenoj i plodonosnoj saradnji Eparhije niške i Komande Kopnene vojske.

 

(Kraj)