Jablanički okrug Jug Srbije Leskovac Srbija Vesti

Priređen prijem za predstavnike Federacije Evropskih karnevalskih gradova

Leskovački Karneval, ove godine 15. po redu, večeras se zvanično zatvara. Program za sve uzraste je obuhvatio radionice za decu, karneval mažoretkinja, ljubimaca, frizura, festival vatre i veliki dečji maskenbal, a ulice su šarene od maski i kostima, kazao je ovim povodom gradonačelnik Goran Cvetanović.

Gradonačelnik Leskovca i predsednik Karnevalskih gradova Srbije Goran Cvetanović na prijemu koji je organizovan za predstavnike ostalih karnevalskih gradova, istakao je da Leskovac ima dugu festivalsku i karnevalsku tradiciju. On je dodao da je ove godine posle prošlogodišnje pauze nastale usled koronavirusa organizovan Međunarodni karneval koji će biti manji po obimu, ali da to neće uticati na njegov kvalitet.

Aleksandar Cicimov, potpredsednik borda FECC-a, istakao je da je naš grad dobar domaćin što je pokazano tokom svih ovih 15 godina od kako je Leskovac član ove asocijacije.

Aleksandar Vasojević, takođe član borda FECC-a, rekao je da je Leskovac prepoznatljiv po maskama, a to pokazuje i činjenica da kako najmlađi, tako i najstariji Leskovčani vole ovu manifestaciju.
Vladan Kocić iz Rakovice poreklom iz Leskovca je pohvalio leskovački karneval istakavši da se on posebno ističe zbog ljudi koji su divni i gostoljubivi.

Nebojša Kocić, direktor TOL-a je naglasio da je grad Leskovac uložio puno truda da napravi dobar karneval i da je u tome uspeo.
Na ovom prijemu predstavnicima FECC-a uručeni su pokloni, a konstatovano je da ova manifestacija produbljuje saradnju među zemljama u regionu, ali i šire.