Jablanički okrug Jug Srbije Leskovac Srbija Vesti

Privode se kraju radovi na rehabilitaciji ulice Rade Svilara

Privode se kraju radovi na rehabilitaciji kolovoza ulice Rade Svilara i jednog kraka Norvežanske. U okviru održavanja ulica, opštinskih i pojedinih nekategorisanih puteva iz budžeta Grada je za asfaltiranje 160 metara ovog kolovoza izdvojeno je 1,3 miliona dinara.

 

Gradonačelnik Leskovca Goran Cvetanović obišao je radove koji se danas zavšavaju.

„Radove izvodi preduzeće Trejs AD Niš, a za ovogodišnje održavanje saobraćajnica iz budžeta Grada Leskovca izdvojeno je ukupno 48 miliona dinara. Uređenje ove saobraćajnice je vrlo bitno zbog bezbednosti saobraćaja svih učesnika, zbog funkcionisanja stanovništva i građana koji se kreću ovim delom grada, posebno građane mesnih zajednica Hisar i Moše Pijade“, kazao je Milan Popović, šef Odeljenja za opštu upravu i zajedničke poslove i napomenuo da je u ovom kraju završena ulica Jug Bogdanova, Miloša Obilića, Radnička i Sutjeska, kao i mesna zajednica Hisar, na čijoj teritoriji se ova ulica nalazi, objekat JP Srbijašume, Pošta i trg kod iste, Ustanova za odrasle i starije.

Kako je naveo, ova deonica posebno je značajna za Hitnu medicinsku službu, gde se nakon uređenja njihova vozila mogu nesmetano i bolje kretati na ovom području.

“Urađeno je asfaltiranje ispucalog asfalta. Izvršili smo mašinsko krpljenje udarnih rupa i nivelisali sve postojeće šaht poklopce i slivne rešetke. Evo danas se rade slojevi asfalta debljine 4 cm. Danas završavamo radove na saobraćajnici, a sutra planiramo da na ovoj rampi kod Hitne pomoći saniramo deo trotoara koji je takođe oštećen”, istakla je tehnička direktorka JP Urbanizam i izgradnja LJiljana Mihajlović.

 

infocentarjug.rs