Društvo Jablanički okrug Jug Srbije Pčinjski okrug Region Srbija Vesti

Privrednici iz Srbije i Slovenije na sastanku u Sloveniji

Direktor PKS – RPK Leskovac i predsednik „Kluba 4×4 Justinijana Prima“, Goran Jović, boraveći u Sloveniji u okviru džipijade „Putevi prijatelja“ organizovao je sastanak srpskih i slovenačkih privrednika i ljudi iz javnog života, koji su razgovarali o eventualnoj saradnji i potencijalima koje nude ove dve zemlje.

   

Na sastanku je učestovavalo više od 15 velikih privrednika iz Slovenije i 20 privrednika iz Srbije kao i predstavnici pet loklanih samouprava iz Srbije, koji su ovom prilikom mogli da uspostave nove ili da učvrste već postojeće poslovne i prijateljske odnose. Sastanak je održan u hotelu „Vivat“ u Moravskim Toplicama. Delegacija iz Srbije uručila je zahvalnicu za višedecenijsku saradnju i povezivanje Srbije i Slovenije, Marjanu Kardinaru, županu opštine Dobrovnik, inače velikom prijatelju PKS – RPK Leskovac i Kluba 4×4 Justinijana Prima.

   

Na sastanku su prisustovali direktor Sajma u Gornjoj Radgoni, koji je srpskim privrednicima ponudio učešće pod posebnim uslovima na najvećem Sajmu poljoprivrede koji se održava krajem avgusta meseca, kao i predsednik Privredne komore Murske Sobote, Robert Grah. Delegacija iz Srbije posetila je i par privrednih subjekata u ovom delu Slovenije.

infocentarjug.rs