Društvo Jablanički okrug Jug Srbije Srbija Vesti

Privrednici iz Srbije predstavili proizvode na sajmu „Kavala EXPO 2022“

Na štandu PKS – RPK Leskovac, privrednici iz Srbije imali su prilike da predstave svoje proizvode po 14. put. Akcenat Sajma bio je na prehrambenim proizvodima, tako da su najveće interesovanje izazvali domaći proizvodi poput ajvara, sprže, začinske paprike i voćne rakije.

Sajam je otvorio ministar odbrane Grčke, gospodin Nikos Panagiotopoulos, koji je i obišao štand PKS – RPK Leskovac gde je probao naše domaće proizvode.

„Srbija je za grčki narod i za Grčku državu prijateljska zemlja i naša je dužnost da pomognemo da Srbija što pre postane član evropske porodice. Imamo zajedničku istoriju i zajedničku budućnost“, izjavio je gospodin Panagiotopoulos.

Direktor PKS – RPK Leskovac Goran Jović, istakao je da očekuje još bolju vezu između Srbije i Grčke.

„Mi smo ovde prisutni već 14 godina i naše veze se jačaju ne samo na ekonomskom, već i na sportskom i kulturnom planu tako da očekujem da ćemo imati mnogo jaču vezu sa oblašću Kavale.  Privrednici iz Grčke pokazali su veliko interesovanje za proizvode sa štanda PKS – RPK Leskovac već na samom otvaranju Sajma, a Grci su najviše zainteresovani za našu hranu. Mi smo Grcima dali primedbu i ona se odnosi na fleksibilniji tretman prema našim privrednicima kako bi lakše dobili pojedina dokumenta za poslovanje. Primedba je uvažena i nadamo se da će u narednom periodu biti bolje nego što je bilo do sad, kako bi naši privrednici bili što prisutniji na grčkom tržištu“.

Drugog dana Sajma organizovani su B2B sastanci gde su privrednici mogli da se povežu direktno sa zainteresovanim partnerima iz Grčke, Bugarske, Turske i Kipra.

Na Sajmu u Kavali svoje proizvode i usluge predstavilo je preko 40 privrednika iz Srbije.