Vesti

Projekcija film “SLATKO OD NIŠTA” u Leskovcu

U organizaciji Filmskog Centra Srbije i DOK Srbija, a u okviru programa Dan domaćeg filma, u sredu, 5. decembra u 19 časova, u bioskopu Leskovačkog kulturnog centra, biće prikazan dokumentarni film “Slatko od ništa” reditelja Borisa Mitića. Nakon projekcije, biće upriličen i razgovor sa autorom.

“Slatko od Ništa” je satirična dokumentarna parabola u kojoj Ništa, umorno od našeg nerazumevanja, beži od kuće i dolazi da nam se obrati po prvi i poslednji put. Dokumentarne kadrove Ničega snimali su desetine direktora fotografije u 70 zemalja, muziku su komponovali Pascal Comelade i Tiger Lilllies-i, a glas Ničega, koje nam se sve vreme obraća u stihu, pozajmio je Iggy Pop. Film “Slatko od Ništa”, u originalu nazvan “In Praise of Nothing” nastao je u koprodukciji Srbije (Dribbling Pictures), Hrvatske (Anti-Apsurd) i Francuske (La Bête), a dobio je podršku Filmskog Centra Srbije, hrvatskog HAVC-a, francuskog CNC-a i Procirepa, holandskog IDFA Bertha Funda, Centra za savremenu umetnost u Ženevi i argentinsko-američke grupacije Faena Art.

Trejler: https://www.youtube.com/watch?v=lLTwmmIRMDc

Osim u Leskovcu, Dan domaćeg filma održan je i u Novom Sadu, Subotici, Vrnjačkoj Banji, Gornjem Milanovcu, Pančevu, Lazarevcu, Zrenjaninu, Novom Pazaru, Ivanjici, Čačku, Šapcu i Negotinu.