Jug Srbije Medveđa Vesti

Projektni tim Saveta Evrope u Medveđi

U cilju implementacije paketa podrške za upravljanje ljudskim resursima u lokalnoj samoupravi, opštinu Medveđa posetila je delegacija koja će raditi na podršci i primeni ovog važnog projekta za našu malu opštinu.

Predstavnik Stalne konferencije gradova i opština, Edi Majstorović, zajedno sa angažovanim konsultantima, upoznali su predsednika dr Nebojšu Arsića i načelnicu Svetlanu Todorović, inače koordinatora na projektu, detaljnije sa programom rada ovog tima.


U Skupštinskoj sali opštine održan je uvodni sastanak na kome su konsultanti angažovani na ovom projektu, Ivana Stošić i Đorđe Belamarić, upoznali sve prisutne o tempu i načinu sprovođenja implementacije projekta.

Opština Medveđa je konkurisala i prijavila se kod Saveta Evrope za implementaciju paketa podrške za upravljanje ljudskim resursima u lokalnoj samoupravi, i od velikog broja prijavljenih gradova i opština, Medveđa je uspela da se nađe na listi od 20 pilot lokalnih samouprava u kojima će u periodu od 7 meseci biti sprovedena kontinuirana obuka. Cilj obuke je modernizacija i unapređenje opštinske administracije, a najveću korist imaće krajnji korisnici, građani opštine Medveđa.

Partneri na projektu su SKGO, Ministarstvo za državnu i lokalnu samoupravu i Savet Evrope, uz finansijsku podršku Evropske Unije.