Kultura Lebane Srbija Vesti

Promocija lebanske škole „Radovan Kovačević – Maksim“ u Žikinoj šarenici (Foto,Video)

Direktor, nastavnici i učenici OŠ „Radovan Kovačević – Maksim“ gostovali su 30. marta 2019. godine u emisiji Žikina šarenica na RTV PINK kako bi predstavili svoju priredbu „Na balu kod Mine“ koju su pripremili za proslavu 133. rođendana škole, kao i papirne kostime kojima su dočarali izgled bala i vratili vreme u period romantizma.


Kada su stigli na snimanje bili su u centru pažnje, jer su svi želeli da dodirnu kostime, pitali su se od čega su napravljeni i bili oduševljeni, slikali se sa decom i pohvalili ogromnim aplauzom čitav njihov trud i rad, kao i rad njihovih nastavnika.

Deca su bila presrećna što su imala prilike da vide kako izgleda snimanje jedne od najgledanijih emisija u našoj zemlji, i što su imali prilike da učestvuju u istoj. Nakon završetka snimanja emisije, direktor, nastavnici i učenici uputili su se ka centru Beograda, obišli Knez Mihajlovu ulicu i Kalemegdan, proveli divno i prijatno popodne. Deca su ovom prilikom obišla i Narodni muzej, koji je ostavio ogroman utisak na sve, s obzirom na to da su imali prilike da uživaju u obilasku jedne od najlepših ustanova kulture i umetnosti koje naša zemlja nudi.

   

   

   

Dan je bio ispunjen i nezaboravan, a deca su poželela da se ovakvo putovanje što pre ponovi.


OŠ „Radovan Kovačević – Maksim“ proslavila je svoj najlepši rođendan svim ovim aktivnostima, počevši, naravno, od izrade kostima i scene u čijoj su izradi učestvovala sva deca škole i svi nastavnici. Na šta su inače jako ponosni!

   

   

   

   

   

Snimak emisije možete pogledati na sledećem linku:

 

(Kraj)