Leskovac Srbija Vesti

Promocija Leskovca u Hrvatskoj

Pedesetak Leskovčana, roštiljdžija, pevača, trubača…predstaviće turističke potencijale Leskovca i okoline u Hrvatskoj.

Leskovac – U Istri se od 16. do 18 avgusta održavaju „Dani Srpske kulture“. Leskovac će biti 8. grad iz Srbije koji će predstaviti turističke, privredne i gastronomske potencijale.
Nosioci ovog projekta su Zajednica Srba Istre, Agencija za lokalni ekonomski razvoj, Centar za ekonomiku domaćinstva “Danica Vuksanović“, a saradnik na projektu je Turistička organizacija Leskovac.

Dani Srpske kulture 08 Dani Srpske kulture 09

Svoje potencijale Leskovac će predstaviti u Puli, Umagu i Rovinju. Između ostalog biće organizovani sastanci sa gradonačelnicima ovih hrvatskih gradova. Ipak, kako ističu organizatori, akcenat će biti stavljen na promocijama na centralnim trgovima, gde će se roštiljati, igrati, pevati i deliti flajeri.

Dani Srpske kulture 07 Dani Srpske kulture 06 Dani Srpske kulture 05

Pripremljen je i dokumentarni film „Zlatno doba Leskovca“, koji će biti prikazan posetiocima na video bimovima. A kako će sve to izgledati u Istri, sinoć su u Narodnom pozorištu u Leskovcu mogli da vide Leskovčani, gde je održana promocija manifestacije. U holu teatra bili su izloženi suveniri, hrana i piće, a na sceni su se predstavili muzičari, trubači i folkloraši.

Dani Srpske kulture 01 Dani Srpske kulture 02 Dani Srpske kulture 04