Jablanički okrug Jug Srbije Lebane Vesti

Promocija najnovijeg romana lebančanke Sonje Atanasijević sutra u Lebanu

U Domu kulture Radan, sutra sa početkom u 19 sati, biće promovisan najnoviji roman Sonje Atanasijević „Velika laž“. O knjizi će govoriti književni kritičar mr Biljana Mičić, Dragan Radović iz Leskovačkog kulturnog centra i autorka romana Sonja Atanasijević.

Roman „Velika laž“ je savremena, urbana priča koja istražuje kako današnji korporacijski kapitalizam i duboko dehumanizovano, a visoko tehnološki razvijeno društvo, utiče na porodicu, ljubav, prijateljstvo, na slobodu ljudskog bića. Drugim rečima, priča o ljudima koji pokušavaju da sačuvaju svoj moralni integritet, a da istovremeno ne ugroze svoju egzistenciju koja je ionako neizvesna. U centru pažnje je mladi bračni par sa dvoje male dece koji prolazi kroz snažnu krizu, jer su oboje u opasnosti od gubitka posla, tako da svakog trenutka  mogu postati socijalni slučajevi, uprkos fakultetskim diplomama.

Sonja Atanasijević, rođena u Lebanu, aživi i stvara u Beogradu.Bila je dugogodišnji je novinar agencije Tanjug. Prisutna je na književnoj sceni od sredine devedesetih godina. Objavila je sedam romana i zbirku priča Krilata tuga. Za roman Vazdušni ljudi, (2013) dobila je nagradu Branko Ćopić. Ovaj roman kao i roman Bekstvo iz akvarijuma (2003) bili su u užem izboru za Ninovu nagradu. Proza joj je prevođena na engleski, bugarski, makedonski i rumunski jezik. „Velika laž“ je njen najnoviji roman.