Društvo Jablanički okrug Jug Srbije Leskovac Srbija Vesti

Promovisana „Roštiljijada“ u Sofiji

U saradnji sa Ambasadom Republike Srbije u Sofiji, Turistička organizacija  grada Leskovca, sinoć je priredila  promociju „Roštljijade“ i degustaciju leskovačkog roštilja. Svečani  prijem je  povodom obeležavanja Dana državnosti Republike Srbije organizovan za saradnike i prijatelje Ambasade.

U prostorijama Ambasade Srbije u Sofiji okupilo se preko 400 predstavnika bugarskih državnih institucija i lokalnih samouprava, diplomatskog kora, turističke privrede i novinara. Gostima su posluženi specijaliteti sa roštilja koje su pripremali studenti Visoke poslovne škole strukovnih studija u Leskovcu sa smera Gastronomija, kao i „Leskovačko pivo“ i rakije iz asortimana destilerije „Trivulesk“.

Promociji grada Leskovca i „Roštiljijade“ prisustvovali su i Nj.E. Željko Jović, ambasador Republike Srbije u Sofiji i vojni ataše potpukovnik Željko Simić.  Na početku prijema, prisutnima se obratila potpredsednica Republike Bugarske Ilijana Jotova, a zvanice je oduševilo prisustvo i šansonjera internacionalne slave Lea Martina koji živi u Sofiji.

Ovo dešavanje predstavljalo je deo promotivnih aktivnosti Turističke organizacije grada Leskovca koja učestvuje na Međunarodnom sajmu turizma „Holiday & Spa Expo “ u okviru štanda Nacionalne turističke organizacije, a koji se od 15. do 17. februara održava u Inter Ekspo centru u Sofiji. Mogućnost da predstavi turističke potecijale svojih opština i regija na tržištu Bugarske, na štandu Turističke organizacije Srbije, iskoristilo je još desetak izlagača, Turističkih organizacija iz svih krajeva naše Republike.

Ovo je inzvaredna prilika da se građani Bugarske i posetioci sajma upoznaju sa kulturno-istorijskim znamenitostima Leskovca, prirodnim potencijalima i brojnim manifestacijama koje se organizuju u našem gradu.

Tokom trajanja sajma biće distribuiran  raznovrsni promotivni materijal o našem gradu štampan na engleskom i bugarskom jeziku, a ova značajna turistička smotra bila je i prilika da se organizuju brojni sastanci  i  uspostave novi kontakti sa izlagačima.

Nakon Sofije, predstavnike Turističke organizacije grada Leskovca očekuje  najveći Sajam turizma u regionu – Međunarodni Sajam turizma u Beogradu koji će se održati od 23. do 26. februara.