Jablanički okrug Jug Srbije Leskovac Srbija Vesti

Protest građana održan i u Leskovcu – Info centar juga

Danas se u Leskovcu održao protest građana u znak protivljenja usvajanju zakona o referendumu, kao i zakona o eksproprijaciji i otvaranju rudnika u saradnji sa kompanijom Rio Tinto.

Deo građana koji se okupio na Širokoj čaršiji blokirao je Bulevar oslobođenja i na taj način onemogućio saobraćaj i ako to nije predvideo organizator GG “Za Leskovac zajedno”.

Nenad Zdravković i Nebojša Cakić iz GG “Za Leskovac zajedno”, koji su ujedno i odbornici Gradske skupštine, rekli su da blokada saobraćaja nije način političke borbe i cilj ovog skupa i podvukli da svi iz GG “Za Leskovac zajedno“ neće učestvovati u tome.

Oni su pozvali građane da blokadu obustave, ali su izrazili zadovoljstvo što su leskovčani došli i pokazali da u našem gradu žive pristojni ljudi koji ne žele nasilje i koji jednostavno žele da imaju pravo da misle drugačije i svojim prisustvom iskažu nezadovoljstvo.

Ovaj poziv GG “Za Leskovac zajedno” naišao je na neodobravanje pojedinih građana i glasno iskazivanje nezadovoljstva povicima i zvižducima.