Hronika Jug Srbije Lebane Vesti

Protiv roditelja devojčice iz Ždeglova pokrenute krivične prijave i zahtev za lišenje roditeljskog prava

Škokantna priča koja je potresla celu Srbiju, o seksualnom zlostavljanju jedanaetogodišnje devojčice  ometene u razvoju, iz sela Ždeglovo, ne prestaje.

Poslednjih dana, kako se čulo za ovaj strašan zločin, nagađale su se strašne priče.

dragana-3-ok

„Sa ovom porodicom radimo godinama i ova porodica je korisnik Centra za socijalni rad. Prve informacije dobili smo od policije na Mitrovdan, kada je jedna osoba prijavila, da je otac tukao svoju ćerku, maloletnu devojčicu ometenu u razvoju. Prilikom pregleda kod lekara, konstatovane su povrede i ogrebotine kod devojčice. Po toj osnovi smo počeli rad sa devojčicom i iz razgovora sa detetom smo došli do saznanja, koja su zahtevala uključivanje i ostalih institucija, jer se radilo i o drugim oblicima zlostavljanja, u ovom slučaju u pitanju je bilo seksualno zlostavljanje“ – rekla je Dragana Gocić Vukadinović, direktor Centra za socijalni rad u Lebanu.

drgana-ok

Inače ova porodica je godinama unazad korisnik Centra za socijalni rad i svakog meseca dobijaju određena novčana sredstva u neograničenom vremenskom periodu.

„Maloletna devojčica je izmeštena iz biološke porodice i nalazi se na smeštaju u hraniteljskoj porodici. Naš tim radi sa njom ali smo morali da uključimo i druge resurse u smislu stručnjaka iz psihijatriskih službi i ostalih stručnih lica koji su specijalizovani da rade sa detetom koje je doživelo ovakvu traumu“ – rekla je direktorka Centra za socijalni rad, Dragana Gocić Vukadinović.

dragana-2-ok

Kako smo saznali  u Centru za socijalni rad, protiv oba roditelja, jedanaestogodišnje devojčice iz Ždeglova, pokrenute su krivične prijave i postupak za lišenje roditeljskog prava.