Društvo Jablanički okrug Jug Srbije Medveđa Srbija Vesti

Prvacima u Medveđi uručeni rančevi sa priborom

Na osnovu odluke Tima za praćenje i koordinisanje primene preventivnih mera u radu škola, koji je formirao Krizni štab za suzbijanje zarazne bolesti KOVID-19, određena su tri modela nastave po osnovnim i srednjim školama u Srbiji. U osnovnim školama u Medveđi, primenjivaće se prvi model organizacije obrazovno-vaspitnog rada, tj. đaci će pohađati nastavu u školskim klupama.

Koordinaciono telo za opštine Bujanovac, Preševo i Medveđu obezbedilo je sredstva iz svog budžeta kojima je Opštinska uprava opštine Medveđa za sve prvake na teritoriji opštine Medveđa, nabavila školske rančeve sa neophodnim priborom za početak školske godine.

Predsednik opštine Medveđa, dr Nebojša Arsić je u ime rukovodstva opštine Medveđa i Koordinacionog tela Vlade RS poželeo mališanima srećan početak školovanja, uz nadu da će ova situacija sa virusom proći, i poželeo svim đacima i nastavnom osoblju da ove školske godine redovno prate nastavu po starom programu.

U prvom razredu osnovne škole na teritoriji opštine Medveđa upisano je 53 đaka prvaka koji su dobili na poklon školske torbe i pribor za školu.

infocentarjug.rs