Medveđa Vesti

„Prvi glas Medveđe“

U organizaciji Turističke organizacije opštine Medveđa a pod pokroviteljstvom opštine Medveđa održana je, druga po redu, kulturna manifestacija „Prvi glas Medveđe“. Da manifestacija postaje sve zapaženija u regionu, dokazuje i to što su se ove godine za učešće pored medveđana prijavili i kandidati iz susednih opština, Lebana i Leskovca.

Takmičilo se 11 kandidata koje je pratio „Gradski orkestar“. Jovana Đorđević, Katarina Petrović, Miljana Stojanović, Ivan Micković, Dragan Janković, Peđa Drpa, Dušan Ignjatović, Slavoljub Ademović, Nemanja Grujić, Nebojša Stavanović i Milica Stanković su svojim nastupima oduševili mnogobrojne posetioce za koje je sala Doma kulture bila premala. Takmičari su pevali po jednu muzičku numeru u pretnji orkestra a drugu bez muzičke pretnje.

Petočlani žiri u sastavu: Besim Sahiti, Maja Tasić, Tijana Ristić, Jovana Rajković i Dragan Stanković je zaista imao težak posao da izabere prva tri takmičara koji će biti nagrađeni.

Prvo mesto i novčanu nagradu 20.000 dinara osvojio je Nemanja Grujić, drugo mesto i novčana nagrada u iznosu od 15.000 dinara pripala je Katarini Petrović, a treće mesto i novčanu nagradu u iznosu od 10.000 dinara osvojio je Dragan Janković.

Nagrađenima je nagrade uručio predstavnik pokrovitelja manifestacije Nebojša Arsić, predsednik opštine Medveđa.

Izvor:Turistička organizacija Medveđa