Jablanički okrug Jug Srbije Lebane Vesti

Prvi šleperi iz Lebanteksa otišli put Turske

Tri šlepera, sa oko 23 tone prediva odnosno vunice koja je proizvedena u fabrici Lebanteks, otišla su danas put Turske. Kako saznaje Info centar juga ovo je prva veća isporuka vunice od otvaranja fabrike u Lebanu.

Po rečima Besima Minkare, direktora Lebanteksa prve isporuke sa manjom količinom vunice izvezene su nedavno u Bugarsku i Albaniju, a ova isporuka danas je najveća od otvaranja fabrike.

      

      

„Danas u Tursku isporučujemo oko 23 tone vunice, a sledeća isporuka nas očekuje već u ponedeljak, kada će dva šlepera otići put Turske sa oko 15 tona prediva, a nadalje planiramo da svake nedelje isporučujemo po dva šlepera prediva“ izjavio je za Info centar juga Besim Minkara, direktor Lebanteksa i predstavnik Turske kompanije Ormo u čijem je sastavu i pogon u Lebanu, inače prvi van Turske.  Minkara navodi da imaju i jednu porudžbinu za Rusiju koja će najverovatnije biti isporučena sledeće nedelje.

       

       

Pogon u Lebanu proizvodi dnevno oko 3 tone visoko kvalitetne vunice što na mesečnom nivou iznosi oko 60 tona. Vunica se proizvodi u najrazličitijim bojama, a od ove vunice izrađuju se pletetnine vrhunskog kvaliteta.

U Lebanteksu trenuntno je upošljeno oko 130 radnika, a dirketor Besim Minkara ne krije zadovoljstvo.

„Nisam očekivao ovoliki uspeh za samo dva meseca rada fabrike, ali moram da kažem da smo veoma zadovljni dosadašnjim rezultatima, a nadamo se još većem uspehu u budućnosti“ navodi Besim Minkara. Po njegovim rečima novih stotinak radnika biće zaposleno u toku 2018. godine.

Ormo grupa je najveći izvoznik vunice u svetu, a fabrika Lebanteks je prva koju je ova kompanija otvorila van Turske.

 

Zabranjeno preuzimanje slika bez pozivanja na izvor!