Leskovac Vesti Zdravlje

Psihološka podrška i ishrana onkoloških bolesnika

Nacionalno invalidsko udruženje „ILKO“ organizovalo je u sali Skupštine grada predavanje pod nazivom „Niste sami – psihološka podrška i ishrana onkoloških bolesnika u svim fazama lečenja“, kako bi se oboleli osnažili za borbu protiv ove teške bolesti i lakše podneli dugotrajan proces lečenja.

Leskovac – Suočavanje sa bolešću i lečenje donose sa sobom osim zdravstvenih i brojne psihološke posledice, poput depresije, izolacije, beznađa. Cilj današnjeg skupa bio je da se kroz razgovor sa obolelima pruži podrška onkološkim pacijentima da se bez obzira na sve poteškoće ne predaju i ne gube volju za životom. Važna tema bila je i ishrana obolelih tokom i nakon lečenja, sa adekvatnim informacijama o načinu ishrane koji može da unapredi kvalitet života pacijenata.

podrska-onkoloskim-pacijentima-01

Prisutne je pozdravila i Mina Cvetanović, pomoćnica gradonačelnika zadužena za zdravstvo, koja je kazala da je grad uvek otvoren za ovakve projekte i da se slični projekti podrške u Leskovcu finansiraju preko konkursa za oblast socijalne zaštite.
Projekat „Niste sami – psihološka podrška i ishrana onkoloških bolesnika u svim fazama lečenja“ podržalo je Ministarstvo zdravlja Republike Srbije.