Društvo Jablanički okrug Jug Srbije Leskovac Srbija Vesti

PWW nabavio 2400 novih kanti za svoje krosinike

PWW je jedan od važnih činilaca održavanja higijene u Leskovcu. Pored redovnih aktivnosti svakog vikenda radnici ovog preduzeća učestvuju u akcijama uređenja javnih površinina širom grada Leskovca sa JKP Komunalcem, Odeljenjem za zaštitu životne sredine i Komunalnom milicijom, zahvaljujući kojima je na 500 lokacija, uklonjeno 5500 tona otpada. Sa ciljem poboljšanja usluga koje pružaju našim sugrađanima u protekle tri godine su u svoju mehanizaciju uložili preko 3 miliona evra, i između ostalog svoj vozni park osavremenili mašinom za pranje kontejnera vrednom 548 hiljada evra. Poslednja u nizu investicija ove kompanije za unapređenje higijene u gradu bila je nabavka 681 novog kontejnera u 2020. godini za koje je izdvojeno 180 hiljada evra.

Danas je u dvorištu ove kompanije održana konferencija povodom nove nabavke 2400 od 3500 kanti koliko je planirano za 2021. godinu u ukupnoj vrednosti od 66.500 evra, odnosno oko 7,8 miliona dinara. Kante će biti uručene građanima koji se za njihovu zamenu prijave kompaniji. U 2021. godini PVV će nabaviti još 450 kontejnera i jedan smećar zapremine 16 metara kubnih. Gradonačelnik Leskovca dr sci. med. Goran Cvetanović je na konferenciji kazao:

 

 

„Govoreći o održavanju higijene u gradu treba napomenuti da je pružanje kvalitetnih komunalnih usluga važno za sve naše sugrađane i funkcionisanje čitavog grada. Zato smo u mehanizaciju naša tri javno komunalna preduzeća Komunalca, Vodovoda i Grdelice, a podsetiću vas da su pre našeg rukovodstva raspolagali opremom starom više decenija, uložili 210 miliona dinara.Iako je stanje higijene mnogo bolje u odnosu na pre nekoliko godina, ne može se reći da je idealno, ali taj segment se može poboljšati isključivo udruženim delovanjem stanovništva i lokalne samouprave, zato apelujem na naše sugrađane da svi zajedno čuvamo naš grad, higijenu, zelenilo i pomognemo jedni drugima da imamo čistiji i uređeniji grad“.

Direktor kompanije PVV u Leskovcu Srboljub Nisić je obavestio građane da stare kante mogu zameniti novim na njihovoj lokaciji u ulici Sime Pogačarevića. „Mi smo ove godine isplatili sve zarade radnicima, cene su ostale najniže na teritoriji Republike, a pored toga pokrenuli smo i besplatne zamene sudova. Inače smo parter gradu ne samo u čišćenju deponija, nego imamo i prolećno i jesenje uređenje dvorišta gde prikupljamo kabasti otpad potpuno besplatno po svim mesnim zajednicama. Pomenuću i to da smo zamenili stare kante obrazovnih institucija prošle godine“.