Leskovac Vesti

Radio Leskovac prestao da emituje program

Posle 45 godina rada, najsatrija radio stanica na ovom području juče je zvanično prestala da emituje program.

Signal radio Leskovca nestao je iz etra oko podneva, kada je isključen predajnik. U vreme isključenja na radiju se emitovala muzika. Ovim je sprovedena odluka RATEL-a da radio prestane sa radom, obzirom da nije privatiozovan.

Radio Leskovac 02

Podsetimo radio Leskovac prošle godine nije ušao u proces privatizacije zbog duga koji je premašiovao ukupnu vrednost radija. Tada je iz radija otišlo 19. zaposlenih uz odgovrarjuće otpremnine. Obzirom da ovaj medij nije mogao da se privatizuje „Radio Leskovac“ i grad obavešteni su od strane Agencije za privatizaciju da se obustavlja postupak privatizacije i da se obavezuje subjekt privatizacije da u roku od 30 dana donese odluku o izdavanju besplatnih akcija. S obzirom na negativan kapital, konstatovan procenom vrednosti kapitala preduzeća, nisu mogle da se podele besplatne akcije zaposlenima. Agencija je donela zaključak o obustavi postupka privatizacije.

Radio Leskovac 01

 

 

Januara ove godine gradsko veće Leskovca donelo je odluku o pokretanju likvidacionog postupka nad ovom kućom.

U radiju je do samog zatvaranja radilo 11 zaposlenih koji su se nadali da će se naći neki model po kojem bi ovaj najstariji medij u Jablaničkom okrugu ipak opstao.