Leskovac Vesti

Radovi na izgradnji severnog vodovoda

U okviru izgradnje „severnog vodovoda“ počeli su radovi na deonici u dužini od 360 metara sa zahvatom izgradnje sifonskog prelaza ispod reke Jablanice u Pečenjevcu.

Leskovac – Vrednost ove investicije je skoro 5 miliona dinara. Polovinu iznosa finansira Ministarstvo poljoprivrede i zaštite životne sredine, a polovinu JKP „Vodovod“. Izabran izvođač radova je “Poslovnost“ Niš, a rok za izvođenje je 45 dana.
Gradonačelnik Leskovca Goran Cvetanović obišao je danas i ove radove i podsetio da su, kada je reč o izgradnji „severnog cevovoda“, u toku i radovi u dužini od 8 kilometara.

Severni cevovod 002

„Kada se uzme u obzir da je u toku prošle godine u ovom delu grada završena izgradnja vodovodne mreže u dužini od oko 2 200 metara, proizilazi da nam preostaje manje od 4 kilometra za dolazak mreže do severnog dela grada“ rekao je gradonačelnik Cvetanović.
„Zbog dužine ove deonice, preko 14 kilometara i velikih finansijskih sredstava potrebnih za dovođenje vode do ovog dela grada, učinili smo sve da iskoristimo svaki izvor finansiranja“ navela je ovom prilikom direktorka JKP „Vodovod“ Kosara Ilić.
Radovi su počeli početkom ovog meseca, a njihov završetak planira se početkom iduće godine.

Severni cevovod 003