Društvo Jablanički okrug Jug Srbije Leskovac Srbija Vesti

Radovi na kanalu Tulovske reke privode se kraju, Leskovac do sada uložio 50 a Srbijavode 20 miliona dinara

Radovi na rasteretnom kanalu na Tulovskoj reci privode se polako kraju, jer isti nisu bili obustavljeni u vreme vanrednog stanja, te se njihov završetak očekuje u planiranom roku, krajem juna meseca. Osnovni cilj ove investicije je preusmeravanje viška vode iz Tulovske reke u Južnu Moravu kako bi se sprečile potencijalne poplave koje već decenijama predstavljaju problem domaćinstvima i usevima meštana Žižavice, Badinca, Guberevca, Donjeg i Gornjeg Bunibroda, Male i Velike Grabovnice.

„Grad Leskovac najpre je uložio 25 miliona dinara za eksproprijaciju zemljišta a onda smo ušli u partnerski odnos sa Javno vodoprivrednim preduzećem „Srbijavode“ koje ulaže 20 miliona dinara, a mi dodatnih 25 miliona, od kojih 5 miliona pokriva PDV, što znači da je grad Leskovac već 50 miliona uložio u ovaj rasteretni kanal u dužini od 2400 metara. Radovi se privode kraju, 85 posto radova je već završeno. Ostaje nam još jedan veliki projekat, čija je vrednost 31,1 miliona dinara, a to je izgradnja mosta na starom grdeličkom putu“ rekao je Cvetanović na današnjoj konferenciji za novinare dodajući da kad god je ovaj prostor bio ugrožen, to se prenosilo na Mrštane, Bobište, Ančiki, Bratmilovce kao posledica izlivanja vode.

„Problem je bilo i izlivanje vode u blizini velike trafostanice na putu Vlasotince-Leskovac koji je takođe u procesu rekonstrukcije, a imali smo priliku da vidimo da se tamo ubrzano izvode radovi u dužini od 6,5 kilometara koji vrede 283 miliona dinara, gde grad takođe učestvuje u izgradnji vodovodne i kanalizacione mreže“ – kazao je Cvetanović.

Info centar juga