Društvo Jablanički okrug Jug Srbije Leskovac Vesti

Radovi na sanaciji urušenog mosta u Grajevcu privode se kraju

Ovaj most zatvoren je za saobraćaj zvanično nakon urušenja prilaza 31. marta, mada je do oštećenja došlo tokom januarskih poplava kada su primećena manja napuknuća. Za sanaciju ovog mosta nadležno je preduzeće Srbijavode, a privremeno rešenje iz humanih razloga ponudilo je preduzeće Profi-put iz Leskovca koje je od ranog jutra kamenom zatrpavalo prilaz mostu.

Nakon ovog posla za nekoliko dana pristupiće se i betoniranju kada će most biti osposobljen za saobraćaj. Do tada meštani Grajevca koristiće jedini put do sela preko mosta u Jelašnici koji je, zbog poplava u januaru, takođe oštećen i nebezbedan.

Boban Mitrović, predsednik Saveta mesne zajednice Grajevce ističe da je ovaj humani gest preduzeća Profi put bio jedini način da se prevaziđe problem odsečenosti od sveta ovog sela koje ima oko 100 domaćinstava koja se uglavnom bave poljoprivredom.

Mitrović dodaje da je Savet MZ u stalnom kontaktu sa lokalnom samoupravom i preduzećem Srbija vode i da od svih imaju, kako on kaže usmenu saglasnost da se zatrpavanjem prilaza mostu kamenom problem privremeno reši.

Za trajno rešenje problema pobrinuće se preduzeće Srbijavode, a kako saznajemo u planu je da se očisti i izmesti korito reke južne Morave i obezbede svi prilazi mostu koji je izgrađen 2006. godine.

 

Izvor: TV 4S