Kultura Leskovac Vesti

Raspisan konkurs za učešće na Oktobarskom likovnom salonu u Leskovcu

Oktobarski likovni salon, u organizaciji Leskovačkog kulturnog centra, pod pokroviteljstvom lokalne samouprave, predstavlja izložbu stvaralaštva umetnika u oblasti likovne i primenjene umetnosti.

Leskovac – Pravo učešća na konkursu imaju likovni umetnici koji žive na teritoriji Jablaničkog okruga, bez obzira na svoj umetnički status. Učesnik može prijaviti najviše tri rada koji se po formi i sadržini mogu izložiti u Galeriji Kulturnog centra. Obaveza učesnika je da uz radove dostave fotografije dela u elektronskoj formi.
Po završetku konkursa stručni žiri će obaviti selekciju radova. Organizator ima pravo da odabrane radove objavi u katalogu i medijima, kao i da ih izlaže na izložbi u okviru Oktobarskog likovnog salona 2016. godine.  Radove koji ne budu izabrani, autori mogu podići odmah nakon završene selekcije, a izabrana dela u roku od dva dana po završetku Salona.
Prilikom predaje radova autor popunjava prijavu koju dobija od organizatora. Konkurs traje do 5. oktobra.  Radovi se predaju svakog radnog dana od 9 do 15 časova u prostorijama Kulturnog centra.