Jablanički okrug Jug Srbije Vesti

Raspisan POZIV za prijem profesionalnih vojnika u kasarni  „Vojvoda Petar Bojović“ u Donjem Sinkovcu

Ministarstvo odbrane i Vojska Srbije pokrenuli su proceduru za kontinuirani prijem profesionalnih vojnika u komande, jedinice i ustanove Vojske Srbije do popune radnih mesta.

Pozivaju se zainteresovani mladiće i devojke koji su dobrovoljno odslužili vojni rok sa oružjem i mlađi su od 30 godina, da se prijave za popunu profesionalnih vojnika u 3. Centru za obuku na sledećim dužnostima:
– vozač – 1 lice,
– radio-relejac – 1 lice i
– strelac – 1 lice.

Obrazac prijave za popunu radnih mesta profesionalnih vojnika kandidat može popuniti i podneti svakog radnog dana u vremenu od 08 do 14 časova u kasarni  „Vojvoda Petar Bojović“ u Donjem Sinkovcu.

Potrebno je da kandidati sa sobom ponesu:
– ličnu kartu,
– sportsku opremu i
– overenu fotokopiju diplome o stečenom obrazovanju.

Selekcija za popunu radnih mesta profesionalnih vojnika realizovaće se u tri dela: u prvom delu, nakon podnošenja prijava za konkurs, kandidati podležu opštem lekarskom pregledu i proveri fizičkih sposobnosti, u drugom delu, u trajanju od jednog dana, kandidati podležu psihološkoj proceni, u trećem delu, u trajanju od jednog dana, kandidati podležu medicinsko-zdravstvenoj proceni.

Sa najboljim kandidatima zaključiće se ugovor o radu na određeno vreme i biće primljeni u profesionalnu vojnu službu na period od šest meseci, uz mogućnost produženja ugovora o radu na period od tri godine i obnavljanja ugovora do navršenih 40 godina života.

 

(ICJ)