Jablanički okrug Jug Srbije Leskovac Srbija Vesti

Rekonstruišu se dve ulice u Leskovcu

U toku su radovi na rekonstrukciji ulice Miloša Obilića za koje je iz budžeta Grada opredeljeno 5,3 miliona dinara. Istovremeno, u ulici Jug Bogdanova danas se započinje sa radovima vrednim 9 miliona dinara.

Gradonačenik Leskovca Goran Cvetanović danas je obišao pomenute radove sa saradnicima koji je na održanoj konferenciji za medije istakao:

„Radovi povodom kojih smo zakazali današnju konferenciju izvode se na ulicama koje po gabaritu otprilike pripadaju srednjem nivou, ali su veoma prometne i povezuju širi centar grada sa jednim od najvećih naselja – Hisarom. Reč je o ulicama Miloša Obilića i Jug Bogdanova, čiji kolovoz je bio u veoma lošem stanju. Na prvoj se radovi izvode već 15-ak dana i biće asfaltirana u dužini od 190 metara, dok na drugoj radovi počinju danas, a trasa rekonstrukcije je duga 280 metara. Stanovnici Leskovca će za dva meseca dobiti skoro 500 metara rekonstruisanih ulica ukupnim ulaganjem od 14,3 miliona dinara“ – i dodao da je od 2013. godine u izgradnju, sanaciju i rekonstrukciju saobraćajnica izdojeno preko milijardu i osamsto miliona dinara.

„Nastavićemo sa ulaganjima u ovu oblast jer je razvoj putne infrastrukture neizostavna karika u lancu postizanja uspeha, sve u pravcu kvalitetnog razvoja jednog grada. Dobri putevi značajni su za privredni i ekonomski rast, pa samim tim imaju veoma bitnu ulogu u opštem razvoju jedne društvene zajednice“ – rekao je gradonačenik Cvetanović.

Direktor JP Urbanizam i izgradnja Novica Nikolić kazao je da je u ulici Jug Bogdanovoj izvođač radova Amb gradnja iz Mramora i preduzetnička radnja Aleksandar Stojanović iz Niša, da je rok za izvođenje 45 dana i da se nada da će radovi biti završeni u roku. Govoreći o ulici Miloša Obilića direktor je naglasio da će se prvi sloj asfalta ugraditi do kraja nedelje, da radovi teku planiranom dinamikom, kao i u ulici Jug Bogdanovoj.

infocentarjug.rs