Bojnik Jablanički okrug Jug Srbije Vesti

Rekonstrukcija krova na zgradi PU,,Đuka Dinić“ u Bojniku privodi se kraju

Na zgradi  Predškolske ustanove ,,Đuka Dinić“ u Bojniku u toku su završni radovi na zameni krovnog pokrivača.

Opština Bojnik je učestovale na konkursu za dodelu bespovratnih sredstava za sufinansiranje mera populacione politike jedinica lokalne samouprave i dobila je sredstva za rekonstukciju krova i za edukaciju dece i roditelja.

Predsednik opštine Bojnik Nebojša Nenadović obišao je radove i Predškolsku ustanovu ,,Đuka Dinić“. 

Vrtić u Bojniku u predhodnom periodu dobio je kombi,video nadzor i rasvetu, urađena je i rekonstrukcija grejanja. Takođe u protekle tri godine vrtić je opremljen novim stolicama, stolovima, televizorima i klima uređajima.

  

PU „Đuka Dinić“ pruža usluge celodnevnog boravka dece i pripremno predškolskog programa. Pored centralnog objekta u Bojniku ima i 9 objekata van sedišta i to u: Lapotincu, Kacabaću, Stubli, Kosančiću, Gornjem Brijanju, Gornjem Brestovcu, Pridvorici i u Đinđuši gde je mešovita grupa.

Za razliku od prošle godine kada je bilo upisano 218 deteta, ove godine je upisano 261, od toga 123 deteta u pripremno predškolski program.Ustanova nema listu čekanja i za mlađe uzraste ima još mesta.

Zbog potrebe u planu je otvaranje još jedne mlađe jasline grupe za uzrast od 1 godine, jer sada u vrtiću mogu da borave mališani uzrasta od 2 godine.