Jablanički okrug Jug Srbije Leskovac Vesti

Rekonstrukcija trotoara u Leskovcu

Izvode se završni radovi na ugradnji behaton ploča u ulicama Goce Delčeva i Partizanska, a u toku su i radovi na sanaciji dela trotoara na Bulevaru oslobođenja.

Vrednost radova u ove dve ulice iznosi oko 10,8 miliona dinara, a radovi su podrazumevali uređenje kolovoza na saobraćajnicama od asfalta, trotoarske površine su urađene od behaton ploča, ugrađeni su novi ivičnjaci, postavljeni su novi gajger slivnici, izvršeno je visinsko nivelisanje postojećih šaht poklopaca. Postavljena je vertikalna signalizacija i izvršeno je horizontalano obeležavanje saobraćajnica.

Radove je izvodilo preduzeće „ABM PUTOGRADNjA“ d.o.o. Mramor, Merošina. Oni su se izvodili na osnovu projekta koji je uradilo JP „Urbanizam i izgradnja“ Leskovac i na osnovu rešenja o prihvatanju tehničke dokumentacije – glavnog projekta za izvođenje radova.Stručni nadzor nad izvođenjem radova i upravljanje investicijom vršilo je JP „Urbanizam i izgradnja“ Leskovac.

  

„Rekonstrukcija pešačkih površina jedna je od bitnijih stavki u infrastrukturnom uređenju grada, a o tome svedoči i podatak da smo u toku letnjeg perioda uredili trotoare u pet ulica u centralnoj gradskoj zoni za šta je, iz gradske kase izdvojeno oko 33,4 miliona dinara“ –rekao je gradonačelnik Leskovca dr Goran Cvetanović i dodao „Trudimo se da Leskovac učinimo što lepšim kako za njegove sugrađane tako i za turiste. Uskoro nas očekuje jedna od većih manifestacija u Leskovcu, manifestacija koja je proslavila naš grad i koja u Leskovac dovodi veliki broj turista, a to je Roštiljijada. Te smo u susret njoj krenuli sa radovima na sanaciji dela trotoara na Bulevaru oslobođenja u Leskovcu.“

  

Vrednost radova na Bulevaru Oslobođenja iznosi oko 960 hiljada dinara a sredstva za njegovu realizaciju je obezbedio grad Leskovac. Ugovorom su predviđeni radovi na demontaži postojećih, slomljenih ploča i ugradnja novih „kulije“ ploča dimenzija 40x40x5 centimetara na površini od 350 metara kvadratnih.