Jug Srbije Leskovac Vesti

Rekonstrukcija vodovodne mreže u ulici Alekse Nenadovića

Povodom završetka radova na rekonstrukciji vodovodne mreže u ulici Alekse Nenadovića danas je održana konferencija za novinare.

Izabrani izvođač radova su Telekomunikacija/Anker ing. Radovi u ovoj ulici se izvode na trasi dužine 370m profila Ø 110. Odabrane su cevi od tvrdog polietilena za radni pritisak od 10 bara. Ispoštovana je zakonska regulativa u pogledu postavljanja protipožarnih podžemnih hidranata na trasi cevovoda

Zbog velikog broja kvarova na vodovodnim instalacijama, čak 32 u poslednih 10 godina i starosti mreže oko 45 godina, ulica je samu sebe kandidovala da uđe u red prioritetnih ulica za rekonstrukciju mreže. Vrednost investicije je 5.300.000,00 dinara.

Korisnici prevezani na vodovodnu mrežu, vrlo brzo će osetiti benefit jer više neće imati česte prekide u vodosnabdevanju zbog intervencije naše službe za održavanje mreže na terenu pri saniranju kvarova.

Ove godine, preko kreditne linije , JKP Vodovod kompletno završava rekonstrukciju vodovodne mreže ukupne finansisjke vrednosti 145.000 evra. Da podsetimo, predviđeno je izvođenje radova još u 3 ulice u gradu u ul. Vladimira Nazora, Kapetan Bojan Denić i Vlade Jovanović. U zavisnosti od finansijske vrednosti moguće je proširiti rekonstrukciju na još jednu ulicu u gradu, za šta postoje spremni projekti sa kompletnim dozvolama.