Jablanički okrug Jug Srbije Leskovac Srbija Vesti

Renoviran hol leskovačkog Narodnog pozorišta

Leskovačka nedelja kulture, povodom Međunarodnog dana kulture, u okviru koje je predstavljena bogata ponuda našeg grada započeta je posetom Narodne biblioteke i zvaničnim otvaranjem Dečjeg odeljenja, nastavljena u Leskovačkom kulturnom centru gde je javnost upoznata sa novom, modernom opremom ove ustanove, jučerašnji dan je posvećen leskovačkom muzeju gde je predstavljen projekat Heterotopija i rad svih njih može se oceniti najvišim ocenama.

 

 

„Da je Leskovac uzoriti primer u razvoju kulturnog života dokazuje i Narodno pozorište, naš današnji domaćin,“ – poručila je danas zamenica gradonačelnika dr Ana Janković Stojanović u hramu pozorišne umetnosti čiji hol je nedavno renoviran iznosom od 600.000 dinara. Kvalitet predstava u leskovačkom pozorištu od sada će biti još veći jer je nabavljen insipijentski pult preko kojeg će osoba koja rukovodi predstavom komunicirati sa tehničkim i glumačkim ekipama. Nabavka ove savremene opreme koštala je 400.000 dinara. Ujedno je najavljeno da će na sceni Narodnog pozorišta glumci večeras zaigrati u novoj predstavi „Sećanje vode“ i ponovo, nakon perioda pauze zbog epidemijske situacije, otvoriti vrata publici.

„Sigurni smo da ih publika sa nestrpljenjem iščekuje jer su glumci ove institucije u svoj grad doneli devet nagrada sa festivala Joakim Vujić. Uspeli su da prevaziđu uspeh iz 2014. godine kada se festival održavao u našem gradu tako da će Leskovac u poslednjoj nedelji septembra, ponovo biti domaćini ovog divnog događaja. Zahvaljujući rekonstrukciji ove zgrade, izvršenoj 2014. godine sa oko 64 miliona dinara i rekonstrukciji hola možemo da svim učesnicima na predstojećem festivalu pružimo dobre uslove za rad i srećni smo zbog činjenice da ćemo tada biti centar pozorišne umetnosti Srbije,“ – dodala je zamenica gradonačelnika.

Direktor ove ustanove Dragan Boža Marjanović ovom prilikom je kazao:

„Mi smo se potrudili da napravimo ambijent koji je prijatan našoj dragoj publici, osvrnuli smo se na ono što je iza nas, a iza nas je 125 godina. Potrudili smo se da kroz fotografije napravimo jedan vremeplov. Večeras na sceni Nrodnog pozorišta Leskovčani mogu pogledati predstavu Sećanje vode. Karte su rasprodate, ali zbog epidemiološke situacije biće izvedena i sutra, ulaznice su u prodaji, a izvođenje oba dana počinje od 19 sati.“

 

infocentarjug.rs