Vesti

Repariran parket u velikoj sali SRC Dubočica

Danas je gradonačelnik Leskovca Goran Cvetanović sa saradnicima posetio ŽKK Hisar, koje treniraju u velikoj sali SRC Dubočica u kojoj je u potpunosti repariran parket za šta je izdvojeno 1,2 miliona dinara iz budžeta Grada Leskovca i tom prilikom im poželeo mnogo uspeha u daljem takmičenju, da nastave da promovišu zdrave stilove života i budu najbolji ambasadori svog grada.

 

Prisutnima se obratio Andrija Atanasković, član Gradskog veća, koji je poželeo sportistima i trenerima uspehe, da se što pre napune sale, kao i da se pokaže da sport u Leskovcu ponovo živi.

„Grad za ovaj klub izdvaja 880 hiljada dinara. Poznato je da sume izdvojena za oblast sporta u budžetu grada Leskovca iznosi 95 miliona dinara, za razliku od prethodnog peridoa od pre desetak godina kada je iznosio 18 miliona dinara. Takođe bi naglasio da su uslovi za rad u SRC Dubočica poboljšani – potpuno je repariran parket, i Grad je za ovo izdvojio 1,2 miliona dinara, dok je pre godinu dana saniran parket i u maloj sali, za šta je bilo izdvojeno 330 hiljada, kao i krov iznad male sale sa 3,3 miliona dinara“.

Predsednik ŽKK Hisar Zoran Stojanović kazao je:

„Počeli smo 2013. godine samo sa muškim selekcijama. Od pre 2 godine, krenuli smo da radimo i sa ženskim, i sada imamo preko 150 dečaka i devojčica. Imali smo kamp, gde su devojčice išle na pripreme, i nadamo se da će u narednoj sezoni pokazati pravu snagu, dok je muška selekcija ušla u drugu ligu Istok“.

Stefan Kitanović, član Gradskog veća, dodao je da je sportski centar nabavio dve mašine – traktor, koji je neophodan za košenje trave, kao i pokretna skela, ukupne vrednosti oko 550 hiljade dinara.

Direktor SRC Dubočica Ivan Milovac govorio je aktuelnim i budućim planovima.

„Ono što trenutno radimo je popločavanje hola sportskog centra od ulaza do svlačionica, 400 kvadrata, za šta se izdvaja 1,56 miliona dinara. Ono o čemu mi razmišljamo da u narednih mesec, dva, uradimo jeste da ugradimo izmenjivače toplote kako bismo obezbedili da u velikoj dvorani tokom zime bude toplo, grejanje do nekih 16, 17 stepeni, za šta bi bilo potrebno izdvojiti 1,2 miliona dinara, u sledećoj godini ćemo još dva izmenjivača ugraditi, i onda će biti kompletirano grejanje u hali“.

 

infocentarjug.rs