Jablanički okrug Jug Srbije Lebane Leskovac Srbija Vesti

Republika Srbija domaćin drugog Digitalnog samita Zapadnog Balkana

Republika Srbija, danas 4. i sutra 5. aprila 2019. godine,  domaćin je drugog Digitalnog samita Zapadnog Balkana (#WBDS) koji se održava u Palati Srbija u Beogradu.

 

Ovaj važan skup je okupio ministre odgovorne za infpormaciono društvo i digitalnu agendu Zapadnog Balkana i EU, predstavnike Evropske komisije kao i predstavnike IT industrije i privrede iz regiona i sveta, kako bi se izneli najbolji rezultati digitalne transformacije i razmenile ideje.

Digitalni samit organizuju Kabinet predsednice Vlade, Kancelarija za IT i elektronsku upravu i Privredna komora Srbije i jedan je od najznačajnijih događaja u 2019. godini.

Digitalni samit se održava paralelno u tri sale Palate Srbija i pokriva brojne teme, od digitalizacije privrede i društva, primene inovacija, aktualnih tema u oblasti telekomunikacija, preko primene digitalnih veština i uvođenja novih programa u obrazovanje, primene novih tehnologija u bankarskom poslovanju, do regionalne saradnje u oblasti bezbednosti i međusobnog priznavanja elektronskih usluga.

Tokom samita, najbolje IT kompanije iz regiona i perspektivne start-ap kompanije dobiće priliku da predstave svoje proizvode i inovativna rešenja u sklopu sajamskog dela samita koji se održava na oba nivoa Palate Srbija.

 

(ICJ)