Medveđa Vesti

Rešavanje vodosnabdevanja u Lecu

U rudarskom naselju Lece, nadomak Medveđe, uskoro će biti poboljšano vodosnabdevanje.

Medveđa – U Lecu je održan sastanak predstavnika Mesne zajednice tog sela i direktora rudnika Lece Duška Gagića sa predsednikom opštine Medveđa dr Nebojšom Arsićem i predstavnicima JKP „Obnova“ i JP „Direkcija za urbanizam“ iz Medveđe u vezi rešavanja problema vodosnabdevanja u Lecu.

lece-arsic-02

Na sastanku, koji je održan u kabinetu direktora rudnika Lece Duška Gagića, zaključeno je da je potrebno što pre poboljšati vodosnabdevanje na taj način što će opština poboljšati postojeći kapacitet vodovodne mreže odnosno prema rečima predsednika Arsića povećaće se postojeća kaptaža vode. U realizaciju ovog projekta uključio se i rudnik olova, cinka i zlata iz tog mesta koji će uraditi pristupni put do izvorišta u Gajtanu, odakle se Lece snabdeva vodom, sa takozvanog prirodnog pada. Predsednik opštine Medveđa izražava zahvalnost direktoru Gagiću bez čije pomoći bi se teško realizovao ovaj značajan projekat za selo Lece.
Kako ističe predsednik opštine Medveđa Nebojša Arsić sa realizacijom ovog projekta krenuće se u najkraćem mogućem roku čim bude gotova projektna dokumentacija.