Društvo Jug Srbije Srbija Vesti

RHMZ Vremenska prognoza do 23. avgusta

U toku današnjeg dana očekuje nas sunčano i veoma toplo vreme. Vetar slab, promenljiv, krajem dna jugoistočni. Najniža temperatura od 13 do 22, najviša dnevna od 35 do 37 stepeni.

U ponedeljak pretežno sunčano i veoma toplo, vetar slab i umeren, južni i jugoistočni. Najniža temperatura od 15 do 23, najviša dnevna od 35 do 38 stepeni.

U utorak zahlađenje uz promeljivu oblačnost ponegde sa kišom, pljuskovima i grmljavinom koje će ujutru i pre podne zahvatiti severne i zapadne krajeve. Do kraja dana proširiće se na većinu krajeva, a samo će se na jugoistoku zadržati pretežno sunčano i veoma toplo. Vetar slab i umeren, severozapadni. Najniža temperatura od 16 do 24, najviša dnevna od 27 na severozapadu do 36 stepeni na jugoistoku Srbije.

U sreda svežije. Promenljivo oblačno mestimično sa kišom i pljuskovima, ponegde praćenim grmljavinom. Posle podne na severu i zapadu postepeni prestanak padavina i razvedravanje. Vetar slab i umeren, na istoku povremeno i jak, severozapadni. Najniža temperatura od 14 do 18, a najviša dnevna od 24 do 28 stepeni.

U periodu od 19.08.2021. do 23.08.2021. godine očekuje nas promenljivo oblačno i svežije u odnosu na prethodne dane, sa temperaturom oko prosečnih vrednosti. Od petka sa ređom pojavom kratkotrajne kiše ili pljuska.

 

Izvor: RHMZ