Društvo Jablanički okrug Medveđa Sijarinska banja Vesti

“Roj” iz Trstenika zainteresovan za otvaranje pogona za proizvodnju košnica i pčelarske opreme u Medveđi

Zainteresovani investitor za otvaranje pogona za izradu košnica u opštini Medveđa, uputio je poziv predstavnicima opštine Medveđa za posetu njihovom proizvodnom pogonu.

Predsednik opštine Medveđa, dr Nebojša Arsić, šef kabineta predsednika opštine, Nikola Andrejević i Marko Pejić, u društvu predstavnika HELP-a i GIZ-a, grada Leskovca i pčelarskog udruženja „Apis“ iz Medveđe, obišli su pčelarsku zadrugu “Roj” iz Trstenika, pogon fabrike za proizvodnju košnica i pčelarske opreme u Trsteniku.


Radomir Bradić, vlasnik pčelarske zadruge ROJ predstavio je gostima svoje proizvodne kapacitete a nakon toga održan je zajednički sastanak i sa Aleksandrom Ćirićem, predsednikom opštine Trstenik gde se razgovaralo o budućoj saradnji ove dve opštine.


Procenjeno je da projekat proizvodnje košnica i pčelarske opreme u opštini Medveđa ima perspektivu jer je baziran na domaćim sirovinama u oblom drvetu koga ima u velikim količinama, mladim obrazovanim nezaposlenim licima, postojanjem poslovnog prostora prikladnog za organizovanje ove proizvodnje i raspoloženju investitora da ulaže u otvaranje pogona za proizvodnju pčelarske opreme.


Otvaranje pogona za proizvodnju košnica dovelo bi do stvaranja uslova za brži i ekonomičniji razvoj pčelarstva ne samo u opštini Medveđa već u čitavom kraju jer bi se u ovom pogonu pčelari snabdevali pod povoljnijim uslovima (nižim cenama plaćanja pčelinjih proizvoda) repromaterijalom i vršio otkup pčelinjih proizvoda što bi dodatno povećalo zapošljavanje i bolji ekonomski položaj pčelara i svih građana opštine Medveđa.


Pčelarska zadruga “Roj” iz Trstenika je procenila da postoje svi pozitivni ekonomski parametri za otvaranje pogona za proizvodnju košnica i pčelarske opreme u opštini Medveđa i iskazala interes i svoju spremnost za ulaganje.

Predstavnici opštine Medveđa iskazali su interes i mogućnost da obezbede poslovni prostor za otvaranje pogona za proizvodnju košnica i pčelarske opreme u nekom od postojećih objekata koji se ne koriste ili nedovoljno koriste.

(Kraj)

Komentari

Svaki korisnik je lično odgovoran za svoj objavljeni komentar. Objavljeni komentari korisnika nisu stav redakcije portala. Info Centar Juga ne garantuje za tačnost informacija iznetih u komentarima korisnika i zadržava pravo da bez upozorenja ukloni svaki komentar koji sadrži reči mržnje, rasizma, vređanja ljudskog dostojanstva ili bilo kakvog drugog oblika nepoštovanja i ugrožavanja drugih.

Napišite nam šta mislite...

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.