Jablanički okrug Jug Srbije Pčinjski okrug Vesti

RPK Danas uručene zahvalnice izlagačima ovogodišnjeg Sajma etno hrane i pića

U prostorijama Regionalne privredne komore Leskovac danas su uručene zahvalnice izlagačima povodom uspešnog predstavljanja i doprinosa promociji tradicionalne hrane i pića sa područja Jablaničkog i Pčinjskog okruga. Zahvalnice je uručio mr Goran Jović, direktor Regionalne privredne komore za Jablanički i Pčinjski okrug.

PKS – Regionalna privredna komora Leskovac ove godine imala je štand na 110 m2 na kome je svoje proizvode prezentovalo 16 izlagača sa područja Jablaničkog i Pčinjskog okruga, od kojih je čak 14 nagrađeno.

„Učešće na ovom prestižnom Međunarodnom sajmu etno hrane i pića uzelo je više od 460 učesnika, koji su na pojedinačnim ili grupnim štandovima ponudili više od 3000 različitih tradicionalnih prehrambenih proizvoda, karakterističnih za uža geografska područja, najčešće tradicionalnih proizvoda, ručne izrade i od organski gajenih sirovina, koji se prave po posebnoj recepturi i u ograničenoj količini za tržište (tzv. nacionalni specijaliteti). Štand je bio veoma posećen a organizovana je i degustacija i svi prisutni su se tom prilikom uverili u kvalitet najreprezentativnijih proizvoda sa područja Jablaničkog i Pčinjskog okruga i pohvalili učešće PKS-Regionalne privredne komore Leskovac i način prezentacije proizvoda. Na štandu PKS- Regionalne privredne komore Leskovac bili su predsednik Privredne komore „Florina“, sa privrednicima iz Grčke“- kazao je Jović.

Sa juga Srbije nagrađena su :

Za robna grupu jaka alkoholna pića – rakije nagrađeni su: „Etno hrana i piće“: Destilerija Nelvas maks Leskovac za Deda Vasinu rakiju od grejpfurta, Specijalno priznanje za kontinuirani kvalitet: Jugprom doo Leskovac za prirodnu rakiju, viljamovu krušku, Jugprom doo Leskovac , za odabranu kajsijevaču i  Jugprom doo Leskovac , za rakiju od šljive.

Za robna grupu proizvodi od voća, podgrupa pekmezi, džemovi, marmelade nagrađeni su: Specijalno priznanje Ana doo Bosilegrad za džem šipurak, Specijalno priznanje radnja „Black Grass“ Vlasotince za džem od šipurka, radnja „Black Grass“ Vlasotince za džem od kajsija i malina sa belom čokoladom i PG Milan Petković Vlasotince za domaće slatko od dunje.

Za robna grupu proizvodi od povrća – podgrupa ajvar nagrađeni su: Specijalno priznanje za kontinuirani kvalitet PG Stevica Marković Brestovac za Leskovački blagi ajvar i PG Milan Petković Vlasotince za cepkani ljuti ajvar.

Za robna grupa proizvodi od povrća – podgrupa ljutenica, sušeno povrće i kisela zimnica: Specijalno priznanje dodeljeno je PG Gordana Petrović – Udruženje Leskovački ajvar za Leskovačku ljutenicu.

Za robna grupa proizvodi od povrća – podgrupa ljutenica, sušeno povrće i kisela zimnica: Specijalno priznanje radnja „Black Grass“ Vlasotince za šampinjon salatui Specijalno priznanje PG Slobodan Nedeljković Donja Lakošnica za mlevenu slatku papriku.

Robna grupa mineralne vode: Specijalno priznanje uručeno je kompaniji Bivoda doo Bujanovac za „BIAQUA“ .

Nakon dodele zahvalnica, a povodom uspešno završene poslovne godine za novinare je organizovan i prigodan koktel. Jović se ovom prilikom zahvalio svim medijskim kućama koje su pratile rad Komore.

Foto galerija:

 

Info centar juga