Jablanički okrug Pčinjski okrug Vesti

RPK uručila zahvalnice učesnicima Sajma etno hrane i pića

Regionalna privredna komora Leskovac i ove godine organizovala je nastup proizvođača tradicionalnih proizvoda sa teritorije Jablaničkog i Pčinjskog upravnog okruga na Sajmu etno hrane i pića 2018. u okviru Beogradskog sajma,koji je održan od 21. do 24. novembra.

U prostorijama Regionalne privredne komore Leskovac uručene su zahvalnice izlagačima povodom uspešnog predstavljanja i doprinosa na promociji tradicionalne hrane i pića sa područja Jabalničkog i Pčinjskog okruga.

U ime Privredne komore Srbije prisutne je pozdravio direktor Regionalne privredne komore za Jabalnički i Pčinjski okrug mr Goran Jović.

„Od sedamnaest Regionalnih privrednih komora u Srbiji, prema podacima  koje smo dobili mi smo treći, što znači da smo uspeli da održimo nivo, čak i više od onoga što smo očekivali, i to sa manjim brojem radnika a mnogo više aktivnosti“ , istakao je Jović.

Privredna komora Srbije – Regionalna privredna komora Jablaničkog i Pčinjskog upravnog okruga je koordinirala organizaciju štanda od 220 m2 na kome su pored privrednika i poljoprivrednika iz Jablaničkog i Pčinjskog okruga svoje proizvode prezentovali i privrednici u organizaciji komora iz Niša, Požarevca i Zaječara.
Svoje proizvode prezentovao je 49 izlagača na zajedničkom štandu od toga iz Jablaničkog i Pčinjskog okruga 17 izlagača.

Na štandu PKS-RPK Leskovac predstavila se i firma iz Grčke „SELLAS OLIVE TRADE LtD“ .

Štand PKS-RPK Leskovac bio je jedan od najposećenijih štandova na sajmu, a izlagači nisu krili svoje zadovoljstvo. Mnogi su pohvalili proizvode iz našeg kraja ali i način predstavljanja i organizaciju od strane PKS-RPK Leskovac.

Sa juga Srbije nagrađena su čak šest proizvoda od četri izlagača:
– Diplomu „ETNO HRANE I PIĆE-ROBNA MARKA IZ SRBIJE“ Poljoprivredno gazdinstvo Milan Petković – Vlasotince, za Leskovački domaći ajvar ljuti, za pekmez od šipka i Specijalno priznanje za domaći sirup od aronije.
– Diplomu „ETNO HRANE I PIĆE-ROBNA MARKA IZ SRBIJE“ Specijalno priznanje Radanska ruža doo Lebane, za ajvar blagi;
– Diplomu „ETNO HRANE I PIĆE-ROBNA MARKA IZ SRBIJE“ Poljoprivredno gazdinstvo Stanisavljević Dobrivoje Jelašnica – Surdulica, za zlatni ajvar;
– Diplomu „ETNO HRANE I PIĆE-ROBNA MARKA IZ SRBIJE“ Poljoprivredno gazdinstvo Stevica Marković, za Leskovački domaći ajvar blagi;

Diplomu Sajma etno hrane i pića za Selas zeleno maslinovo ulje dobila je firma iz Grčke „SELLAS OLIVE TRADE LtD“-Korinthia.

 

Privredna komora Srbije – Regionalna privredna komora Jablaničkog i Pčinjskog upravnog okruga je na Sajmu prezentovala novi brend leskovačkog kraja „Leskovačku spržu“.
Direktor Jović, uz najlepše želje u narednoj godini, zahvalio se predstavnicima medija na odličnoj saradnji i izrazio očekivanja da će se ova saradnja biti nastavljena i u 2019. godini. Nakon obraćanja direktora, organizovan je koktel za novinare.

(Kraj)