Jug Srbije Medveđa Sijarinska banja Vesti

„Ruska humanitarna misija” poklonila sanitetsko vozilo Domu zdravlja u Medveđi

Ruska nevladina organizacija „Ruska humanitarna misija” isporučila je juče Domu zdravlja u Medveđi sanitetsko vozilo.

Nakon svečanog prijema u kabinetu predsednika opštine Medveđa dr Nebojše Arsića, juče je ispred Doma kulture u Medveđi Jevgenij Primakov, direktor „Ruske humanitarne misije“ uručio je ključeve ambulantnih kola direktoru Domu zdravlja u Medveđi dr Draganu Anđelkoviću.

Pored mnogobrojnih građana opštine Medveđa, primopredaji su prisustvovali i šef trgovinskog predstavništva Ruske Federacije u Srbiji Andrej Hripunov, unuk bivšeg ruskog premijera Jevegenija Primakova, koji nosi isto ime i ambasador RF u Srbiji Aleksandar Čepurin koji je uručio ključeve  ambulantnih kola direktoru Domu zdravlja u Medveđi dr Draganu Anđelkoviću.

„Srećan sam što sam danas u Medveđi jer je ovo jedini grad u Srbiji koji nosi ime medveda i zato sam odlučio da kada sledeći put budem ovde dolazio, donesem na poklon jednog belog ruskog medveda, koji je simbol Rusije. Medveđa je izuzetno lepo i bajkovito mesto kao i prijem koji osećam od vas. Ovo je mali korak koji je Humanitarna misija napravila, ali nadamo se da će vozilo biti dobro za grad i da će se koristiti u mirnim ciljevima i da niko od ambasadora zapadnih zemalja neće dolaziti da kontroliše“, rekao je Čepurin.

„Ova velika humanost ruskog naroda danas potvrđuje vekovnu privrženost i bratstvo između dva naroda. Pored ovog sanitetskog vozila, dobili smo i mnogo knjiga a svaka pomoć je dobrodošla“  – kazao je Arsić zahvalivši se još jednom na ovakvom poklonu.

Na kraju svečanosti gostima iz Rusije predstavilo se i KUD iz Medveđe.

FOTO GALERIJA:

(ICJ)