Bojnik Lebane Leskovac Medveđa Vesti Vlasotince

"S Tamarom u akciji" na jugu Srbije

Drugi serijal emisija „S Tamarom u akciji“ koji će se emitovati od jeseni na RTS-u, realizovaće se u četiri okruga na jugu Srbije.

Leskovac – Tim povodom danas je u kabinetu gradonačelnika Leskovca održan razgovor sa autorima TV serijala „S Tamarom u akciji“, u kojem se renoviraju domovi ugroženih porodica.

S Tamarom u akciji sastanak 04 S Tamarom u akciji sastanak 03

Ekipa ovog serijala na čelu sa autorkom Tamarom Grujić danas je posetila Leskovac kako bi lokalno rukovodstvo informisala o svojoj nameri da pomogne ugroženim porodicama u našem okrugu. Sastanku u kabinetu gradonačelnika Leskovca su pored gradonačelnika Gorana Cvetanovića, prisustvovali i predsednici svih opština sa područja Jablaničkog okruga, predsednik opštine Lebane Zoran Ilić, predsednik optštine Medveđa Nebojša Arsić, predsednik opštine Bojnik Nebojša Nenadović, predsednik opštine Vlasotince Zoran Todorović, kao i načelnik Jablaničkog upravnog okruga Božidar Stojiljković i predstavnici Centra za socijalni rad.

S Tamarom u akciji sastanak 02

U obaveštenju na zvaničnoj facebook stranici serijala S Tamarom u akciji stoji poziv da se prijave porodice sa ovog područja koje žive u teškim uslovima i kojima je neophodno renoviranje doma. Pravila prijavljivanja su: porodica mora imati kuću/stan u vlasništvu; nekretnina treba da bude do 80kvm veličine; poslati kratak tekstualni opis porodice i fotografije kuće/stana enterijer i eksterijer; obavezno ostaviti i kontakt telefon. Prijavljivanja traju do 1.jula, navodi se na facebook stranici.

S Tamarom u akciji sastanak 01

Prošli serijal ove emisije bio je posvećen porodicama sa područja Kosova i Metohije, a naredni će obuhvatiti porodice iz četiri okruga južne srbije – Jablaničkog, Pčinjskog, Nišavskog i Topličkog okruga. Planirano je da renovirane domove i bolje uslove za život dobije 16 porodica. Svi građani koji poznaju ili imaju podatke o socijalno ugroženim porodicama mogu da se obrate putem mejla ili putem sajta www.stamaromuakciji.rs. Prijave traju do 1. jula.