Jablanički okrug Medveđa Sijarinska banja Vesti

„Sam svoj WEB majstor“ projekat kancelarije za mlade Medveđe

Kancelarija za mlade opštine Medveđa je kod Ministarstva omladine i sporta konkurisala za projekat sprovođenja omladinske politike na lokalnom nivou. Projektom je predviđeno da se osnuje Info centar za mlade, koji će biti dostupan mladima tokom celog dana. Opšti cilj projekta„Sam svoj WEB majstor“ je rešavanje problema nedostatka omladinskih medija u smislu unapređenja informisanosti mladih i povećanja informatičke pismenosti mladih. Vrednost projekta iznosi 700.000,00 dinara.

Potpisivanje je obavljeno u Ministarstvu omladine i sporta, a Ugovor je potpisao predsednik opštine Medveđa, dr Nebojša Arsić.

“Medveđa je opština u kojoj ima dosta mladih, ali zbog nedostatka sadržaja koje imaju njihovi vršnjaci u većim mestima potreba je da napravimo neko mesto gde će se okupljati. Srednjoškolci i studenti nemaju dovoljno raspoloživih aktivnosti, kako bi provodili svoje vreme kvalitetno, pa iz tog razloga potreba za ovim projektom.

U Medveđi, za razliku od mnogih razvijenih gradova i opština, ne postoji informativni centar za mlade. Njihov nedostatak značajno utiče na stepen informisanosti mladih i njihovo učešće u društvu. Mladi se najčešće informišu putem elektronskih medija. Obzirom da je Medveđa multietnička opština, info centar će koristiti Srbi, Albanci i Romi.”

U planu aktivnosti Kancelarije za mlade opštine Medveđa u narednom periodu su i obuke :

“Postani privatni preduzetnik” koja će se odvijati kroz radionice: Kako osnovati preduzeće i započeti sopstveni biznis, Budžetiranje i izrada biznis plana i Pisanje projekta;

2. “Upravljanje karijerom” sa radionicom:  Kako napisati CV, motivaciono pismo i propratno pismo;
3. Trening “Agro-biznis, najbolji biznis “ uz radionice: “Savremene agrotehničke mere u poljoprivredi“ i “Brendiranje, marketing i plasman”
4. Tribina „Zdravi stilovi života i prevencija zloupotrebe opojnih droga i alhohola”.

Opština Medveđa će ovim projektom opremiti prostor koji će mladi i kasnije koristiti za ovakve ili slične aktivnosti.

 

Izvor:Opština Medveđa