Leskovac Vesti

Sanacija trotoara u Svetoilijskoj ulici u Leskovcu

U Svetoilijskoj ulici se privode kraju radovi na sanaciji dela pešačkih površina koje decenijama nisu uređivane.

Leskovac – Ova ulica vodi ka gradskom groblju, a nalazi se i u neposrednoj blizini zgrade Pošte, i kao takva predstavlja jednu od frekventnijih i važnijih saobraćajnica u ovom delu grada. Predmet ovog ugovora bilo je uređenje istočnog trotoara, i to na potezu od glavne gradske Pošte do ukrštanja sa ulicom Miloša Obilića, a vrednost ugovora je oko 2.700.000 dinara.

Novi trotoari 003

Ukupna površina trotoara koja je u ovoj fazi uređena iznosi 615 kvadratnih metara. Popločavanje je urađeno vibrobetonskim pločama, a izvršena je i zamena ivičnjaka. Sada se radi i ozelenjavanje ulice sadnjom dekorativnog šiblja. Inače, ova investicija predstavlja nastavak započetog parternog uređenja platoa kod apoteke „Sutjeska“.
Investitor radova je Direkcija za urbanizam i izgradnju Leskovac, koja je izradila iprojektnu dokumentaciju, a radove je izvodilo preduzeće „Pionir“ iz Vlasotinca.
„Rekonstrukcija pešačkih površina jedna je od bitnijih stavki u infrastrukturnom uređenju grada, a o tome svedoči i podatak da smo u protekle nepune četiri godine zamenili preko 10.000 kvadratnih metara trotoara. Za to vreme uredili smo trotoare u većini prometnih saobraćajnica, podsetiću vas na samo neke od njih: Bulevar oslobođenja, od ulice Ivana Milutinovića do Vojvode Mišića i od Vojvode Mišića do Masarikovog trga, potom kod hotela Beograd, pored Osmospratnice, ispred apoteke Sutjeska , pored Narodnog pozoorišta, u ulicama Pana Đukića, Leskovačkog odreda, Stojana Ljubića, 28.marta i drugim„, kazao je gradonačelnik Goran Cvetanović.

Novi trotoari 001

Direktor Direkcije za urbanizam i izgradnju Milenko Milenković kazao je da je ovo tek početak uređenja Svetoilijske ulice koja se nalazi u trogodišnjem planu Direkcije kojim je predviđena njena kompletna rekonstrukcija. Milenković je najavio i rekonstrukciju ulice Ivana Milutinovića koja je u izuzetno lošem stanju.