Društvo Jablanički okrug Jug Srbije Leskovac Srbija Vesti

Sanirano klizište na putu od Vučja ka Vlajni

Javno preduzeće Putevi Srbije je radovima započetim krajem prošle godine i ulaganjem od 29 miliona dinara izvršilo rekonstrukciju deonice državnog puta II B reda br. 436 Strojkovce – Vučje – Vladičin Han.

Radovi su, zbog sanacije klizišta, podrazumevali izradu potporne konstrukcije armirano – betonskim šipovima.

Zamenik sekretara Skupštine grada Leskovca Vladimir Branković je govoreći o ovim radovima istakao dobru saradnju pomenutog preduzeća i našeg grada i rekao:

„Preko milijardu dinara iznose ulaganja Puteva Srbije u saobraćajnice na teritoriji grada. Trenutno se izvode radovi na rekonstrukciji Bulevara Nikole Pašića vredni 320 miliona dinara, kao i još dva izlaza iz grada odnosno put ka Lebanu i put ka Vučju vredni 176,6 miliona, odnosno 282 miliona dinara.

U ime lokalne samouprave zahvaljujem Putevima Srbije na odličnoj saradnji zahvaljujući kojoj ćemo nastaviti da ostvarujemo jedan od važnih ciljeva, a to je još mnogo modernih puteva i povećane bezbednosti svih učesnika u saobraćaju“.

Novica Nikolić direktor JP Urbanizam i izgradnja Leskovac je govorio o tehničkim detaljima i kazao da je izvođač, radi sanacije klizišta, Trejs Srbija AD Niš, izvršio iskop bušotina za šipove, postavljanje armaturnog koša i izlivanje betona:

„Izliveno je 130 metara kubnih betona, izrađeno 20 šišova dužine 12 i širine 0,9 metara. Izgrađena je glavna greda i potporni zid, odnosno potporna konstrukcija dužine 40 metara, a asfaltiranje u dužini od oko 80 metara, kao završni deo ovih radova, se završava danas“.