Bojnik Vesti

Saopštenje za držaoce goveda na teritoriji Opštine Bojnik

Rešenjem Uprave za veterinu od 22.06.2016 godine, Opština Bojnik je proglašena ugroženom od bolesti Nodularni dermatitis goveda (Kvrgavost kože). Promet stoke je do daljnjeg zabranjen.

Bojnik – Veterinarska stanica Nego Vet će u narednih deset dana izvršiti vakcinaciju svih goveda na teritoriji opštine Bojnik, bez obzira na pol, starost ili graviditet. Vakcinacija je obavezna i besplatna za držaoce goveda. Te se stoga mole svi stočari da zbog hitnosti koja se zahteva u narenih deset dana ne izvode svoju stoku, budu kod svojih kuća i omoguće veterinarskim ekipama da što brže i efikasnije obave vakcinaciju. Vakcinacija je u vašem interesu jer je to jedini način da sprečite ogromne ekonomske štete za svoja domaćinstva, kaže se u saopštenju.

photo-4_0

Vakcinacija je već obavljena u mestima: Gornje Brijanje, Kosančić, Subla, Ćukovac, Granica, Zorevac, Obilić, Kacabać, Lapotince,Plavce, Zeletovo. Danas se vakcinišu goveda u Bojniku, Dragovcu, Đacu i Mrvešu. Od sutra se nastavlja vakcinacija po sledećem rasporedu:
sreda      29.06. Pridvorica i Đinđuša
četvrtak 30.06. Kamenica, Mijajlica i  Orane
petak      01.07. Savinac,Turjane, Lozane,Vujanovo, Ivanje, Majkovac, Borince i Obražda
subota    02.07. Crkvica, Donje i Gornje Konjuvce i Dubrava
nedelja   03.06. Rečica, Slavnik, Gornji Brestovac, Magaš i Dobra Voda.
Eventualne promene rasporeda vakcinacije će biti blagovremeno najavljenje, navodi se na kraju saopštenja.