Aleksinac Blace Bojnik Bujanovac Gadžin Han Kuršumlija Lebane Leskovac Medveđa Pirot Preševo Prokuplje Sijarinska banja Surdulica Trgovište Vesti Vladičin Han Vlasotince Vranje Vučje Žitorađa

SAOPŠTENJE ZA JAVNOST NPSS

Redakciji Info Centar Juga dostavljeno je saopštenje za javnost NPSS koje prenosimo u celosti:

Lebane 13. avgust 2015. godine. S obzirom da u poslednje vreme Ministarstvo unutrašnjih poslova (MUP) potresa sve veći broj suicida zaposlenih, a koji su najčešće izazvani mobingom rukovodilaca, Nezavisni policijski sindikat Srbije (NPSS) apeluje na nadležne da utiču na dešavanja u policijskoj stanici Lebane gde je jedan od policijskih službenika, posle pritiska koji je na njega vršio Načelnik ove stanice, doživeo nervni slom.

            Kako stoji i u lekarskoj dokumentaciji, policijski službenik LJ.J. je posle razgovora sa načelnikom PS Lebane doživeo nervni slom, pozlilo mu je, tresao se a pogled mu je bio zamućen. Načelnik PS Lebane je vršio pritisak na ovog policijskog službenika, ishitreneo je uzeo izjavu od njega kako bi eventualno pokrenuo disciplinski postupak i suspendovao ga, a sve to zbog jedne bezazlene prijave koja je kasnije povučena a daljih problema povodom te prijave nije ni bilo.

NPSS je ovim povodom uputio dopise Kabinetu ministra, Direkciji policije, Sektoru unutrašnje kontrole, načelniku, glavnom policijskom savetniku u PU u Leskovcu, kao i Odeljenju za psihološku prevenciju, u kojima zahteva da se zaštiti policijski službenik kome je ozbiljno narušeno zdravlje,a posledice trpi i njegova porodica i radno okruženje.

Bez obzira što načelnik u PS u Lebane preti pojedincima iz vrha NPSS-a rečima “da će ga upamtiti ne samo oni već i njihova unučad”, NPSS će nastaviti i kontinuirano ukazivati na to šta rade pojedine starešine koje smatraju da je policija “njihova privatna prćija”, kojima nije svet ni ljudski život, ni zakon, jer ih niko, i pored svih jasnih dokaza, ne poziva na odgovornost.

Predsednik NPSS-a Momčilo Vidojević će na ovu temu govoriti u ponedeljak 17. avgusta u 19h u emisiji “U kadru” na lebanskoj televiziji “Caričin grad”.

InfoNPSS!