Jablanički okrug Jug Srbije Medveđa Sijarinska banja Srbija Vesti

Šapić danas posetio opštinu Medveđa: Svim Srbima čestitam Dan srpskog jedinstva, slobode i nacionalne zastave

Dosta je bilo podela među Srbima, kad god smo se delili platili smo visoku cenu, vreme je da budemo jedinstveni da insistiramo na onome što nas spaja a ne razdvaja, svu našu braću ujedinjuje srpski jezik, pismo, kultura, identitet, duhovnost i zato svim Srbima gde god živeli i koja god nas granica razdvajala čestitam Dan srpskog jedinstva, slobode i nacionalne zastave, poručio je potpredsednik Glavnog odbora Srpske napredne stranke Aleksandar Šapić koji je u poseti Jablaničkom i Pirotskom okrugu.

Šapić je tom prilikom sa građanima Medveđe, između ostalog, razgovarao o značaju koji današnji praznik, Dan srpskog jedinstva, slobode i nacionalne zastave, ima veliki značaj za celokupan srpski narod. Istakao je da smo, ako budemo bili jedinstveni i složni, na dobrom putu da svi zajedno postavimo Srbiju na pijedestal odakle je više niko i nikada neće pomeriti i pozvao građane da sa ponosom na svoje domove istaknu srpske trobojke.

„Na današnji dan, 15. septembra 1918. godine srpska vojska probila je Solunski front i krenula u oslobađanje Srbije. Pozdravljam uspostavljanje novog praznika i verujem da će nas on podsećati koliko je važno da osnažimo jedinstvo našeg naroda. Ovo je praznik svih Srba, gde god živeli, a današnji dan je prilika da pokažemo koliko volimo svoj narod, zemlju, a naročito je bitno da tu ljubav ne pokazujemo samo danas, već svakoga dana, kao i da naše zastave ističemo i u mnogim drugim prilikama. Srećan sam što naša država vodi računa o nacionalnim vrednostima, istoriji, tradiciji i kulturi“, rekao je Šapić.

Naglasio je da ga raduje činjenica da se kod značajnog dela naših građana formira svest o važnosti srpskog jedinstva.

ICJ – Šapić u poseti opštini Medvedja

„Srbija danas insistira na ujedinjenju i vodi računa o našoj braći gde god oni živeli. Naša je obaveza da čuvamo i pomažemo jedni druge. Svi problemi na koje smo kroz našu burnu istoriju nailazili bili su poslednica nesloge među nama. Pravi je trenutak da podele i sukobe prevaziđemo i pokažemo svima u svetu koliko smo napredovali, kao i da nikada više ne dozvolimo da nama bilo ko manipuliše ili nas uvlači u sukobe“, poručio je Šapić.

infocentarjug.rs