Bojnik Jablanički okrug Jug Srbije Vesti

Saradnja opštine Bojnik i NSZ u sprovođenju mera aktivne politike zapošljavanja

U cilju povećanja zapošljavanja Opština Bojnik u saradnji sa NSZ sprovodi mere aktivne politike zapošljavanja udruživanjem sredstava.

Lokalnim Akcionim planom zapošljavanja  ove godine predviđeno je više mera koje mogu da se sufinansiraju. To su programi javnih radova, subvencija za samozapošljavanje, i subvencija poslodavcima za zapošljavanje nezaposlenih lica na novootvorenim radnim mestima. Konkurs je otvoren do novembra meseca kaže predsednik opštine Bojnik Nebojša Nenadović.

,,U zavisnoti od toga kako se ispoštuju te kvote, količine novca i prijavljenih ljudi, konkretno mislim na samozapošljavanje gde su sredstva predviđena u iznosu od milion i po dinara i to 750 hiljada sa naše i isto toliko od strane NSZ za sada se javilo osmoro zainteresovanih, čime je uspešno završen taj deo konkursa. Što se drugog dela tiče, za prijem novih radnika za sada se niko nije javio jer tu postoje određeni kriterijumi, a neki od njih je da poslodavac nije smeo određeno vreme da bude u blokadi. Za odluku o sprovođenju javnih radova sa NSZ udružili smo po milion dinara, za šta se javilo 18 lica koji će od septembra biti angažovani na uređenju naših javnih površina, objasnio je prvi čovek opštine Bojnik.