Društvo Vesti

Sastanak o ozakonjenju objekata

U sali Jablaničkog upravnog okruga održan je radni sastanak sa aktuelnom temom: Realizacija Zakona o ozakonjenju (druga faza). Sastanku su prisustvovali predstavnici Ministarstva građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture, načelnici Pirotskog Nišavskog i Pčinjskog okruga, predsednici opština Bojnik, Medveđa i Vlasotince i predstavnici grada Leskovca i opštine Lebane.

Današnji sastanak ima za cilj da se utvrdi stepen realizacije izdatih rešenja u odnosu na popisane objekte, razmotri problematika u skladu sa potrebnom dinamikom i ukaže na probleme sa kojima sa suočava lokalna samouprava kazao je načelnik Jablaničkog upravnog okruga Božidar Stojiljković. Problema sa realizacijom ovog zakona u drugoj fazi ima ali su rešivi, smatraju nadležni.

    

Ovom prilikom je najavljena realizacija i treće faze ovog zakona ,a takođe je najavljeno i da će se uskoro održati sastanka na kome će se implementirati i Zakon o stanovanju i održavanju zgrada čiji je predlagač takođe Ministarstvo građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture.