Leskovac Vesti

Savet za ekologiju SNS-a obeležio Svetski dan energetske efikasnosti

Svetski dan energetske efikasnost obeležava se svake godine 5. marta u čast prvog sastanka svetskih eksperata održanom na ovaj dan, 1998. god. u Austriji, kako bi razgovarali o energetskoj krizi i njenim mogućim rešenjima.

Tim povodom Savet za ekologiju Srpske napredne stranke podelio je flajere građanima Leskovca a Gradu Leskovcu dao svoj doprinos zamenom štedljivih sijalica u centralnom gradskom parku.

„Savet za ekologiju Srpske napredne stranke organizovao je danas podelu flajera sa ciljem da naše sugrađane informišemo o energetskoj efikasnosti i načinu na koji mogu primeniti energetsku efikasnost u svom domaćinstvu.  Srbija je po potrošnji energije među prvima u svetu a po nekim statističkim podacima u Srbiji se dva puta više energije koristi u odnosu na svetski prosek i čak šest puta više u odnosu na neke zemlje u Evropi. Domaćinstva su veliki potrošači energije i naš apel je na pojedince i na domaćinstva jer su oni ključni u održavanju energetske efikasnosti. Savet za ekologiju je ovom prilikom dao svoj doprinos Gradu Leskovcu zamenom štedljivih sijalica koje će izvođači radova postaviti na mestu obične sijalice u javnoj rasveti u centralnom gradskom parku“ – kazala je Emilija Ranđelović ispred Saveta za ekologiju Srpske napredne stranke.

 

(ICJ)